Loading...
X

One-issuetwitteraars, wie zijn jullie eigenlijk?

one issueMet verbazing zie ik dagelijks op Twitter hoe sommige mensen werkelijk een dagtaak maken van het sturen van berichtjes. Niet zelden gaan die maar over één onderwerp. Racisme en feminisme zijn onderwerpen waarmee activistische Twitteraars zich laten horen. Maar ook islamkritisch rechts maakt een sport van het one-issuetwitteren. One-sissuetwitteraars, wie zijn jullie werkelijk?

Hoe komt het dat jullie zo verbeten zijn? Op welk moment versmalde jullie blik en telde er maar één onderwerp? Waarom verzamelen jullie alleen maar ja-knikkers om je heen? Waarom blocken jullie iedereen die een andere mening heeft?  Worden jullie er zelf niet heel moe van als jullie jezelf steeds maar weer herhalen, dag na dag na dag?

Ik wil weten wie jullie werkelijk zijn. Hebben jullie een leven buiten Twitter? Weten jullie nog hoe de echte wereld eruit ziet? Hebben jullie werk? Hobby’s? Zijn jullie getrouwd? Wonen jullie samen? Hebben jullie kinderen? Huisdieren? Lievelingseten?

Zeg het eens. Wie zijn de mensen achter de obsessieve toetsenbordrammelaars? Of is het slechts mijn ‘white privilige’ dit te vragen?

Twitter

Leave Your Observation

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>