Loading...
X

Nagemaakte gekken gezocht voor de toekomst

Donny4Beginnend met het goede nieuws: sinds 11 januari ben ik trotse vader van een prachtige jongen met de naam Merijn. Sinds die dag is het genieten, maar ook hard werken, naast mijn betaalde baan. Naast het enorme geluk, naast al die bekende leuke dingen zijn er de gebroken nachten, de verhoogde prikkelbaarheid, het rommelige huis en de administratie die zich ophoopt omdat vrouwlief en ik er nauwelijks aan toe komen. Kortom: een standaard eerste maand met een baby. 

Geen ideale omstandigheden om een blog bij te houden dus. Het was het laatste jaar al steeds moeilijker om op regelmatige basis iets te posten. En wil je dat je blog een beetje gelezen wordt, dan moet er dagelijks content verschijnen, klaar uit. Tijd voor bezinning dus over dit blog. En eigenlijk is die bezinning er al geweest.

Je voelt hem aankomen, maar je zit ernaast. Het is niet wat je denkt. Integendeel. Ik wil de stekker niet uit De Nagemaakte Gek trekken. Ik wil het blog juist veel groter maken. Maar dat kan ik niet alleen. Ik heb er mensen voor nodig. Mijn andere werkzaamheden vergen te veel van me om dagelijks te schrijven en toch wil ik iets moois online neerzetten, iets dat toekomst heeft.

De Nagemaakte Gek moet een breed platform worden, waarop plaats is voor alles en waar de grenzen best opgezocht worden. Het moet worden wat Frontaal Naakt ooit was, voordat er een extreem-linkse orkaan door ging waaien. Er moet plaats zijn voor van alles. Van pittige opinieblogs die alle kanten van het spectrum mogen omvatten tot muziekrecensies tot poëzie. Een humanistische basis is zeg maar echt mijn ding. Maar ook daar hoef je De Nagemaakte Gek niet op vast te pinnen.

Daarnaast moet de opmaak van De Nagemaakte Gek grondig op de schop. Daar heb ik weinig kaas van gegeten. Hier moet dus een kenner naar kijken.

Nogmaals: ik heb nagemaakt gekke mensen nodig. In mijn naaste omgeving ga ik op de werftoer. Maar wie weet, als het idee je aanspreekt en je kunt een beetje schrijven, ben jij als toevallige lezer wel een geschikte partner in crime. Er zijn niet heel veel voorwaarden, hier de eerste die in mij opkomen:

  • Je kunt goed en helder schrijven. Taal- en stijlfouten beperk je tot een absoluut minimum
  • Je schrijft voor een site met andere schrijvers die wellicht compleet andere meningen hebben dan jij. Je kunt ertegen dat er stukken op de site verschijnen waar je het niet mee eens bent. Dit lijkt vanzelfsprekend, maar de praktijk wijst uit dat veel mensen hier moeite mee hebben. Ga dit daarom goed bij jezelf na. Wil je liever voor een site schrijven die slechts één bepaalde ideologie/invalshoek heeft? Even goede vrienden, maar dan is De Nagemaakte Gek misschien niet de plek voor jou.

Tot zover voor nu. Ik wil door met De Nagemaakte Gek. En misschien is dat met jou. Laat het weten als je je aangesproken voelt. Schrijf naar jagttaaltekst@gmail.com

 

Twitter

Leave Your Observation

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>